Верифицирано

Насилства предизвикани од навивачки групи во Тетово

13:54 Nov 2 2018 Тетово, Македонија

Опис
На 02.11.2018 година околу 21.30 часот во близина на ресторан на улица „Борис Кидрич“ во Тетово, по завршување на прослава на годишнина од постоење на навивачка група, 15-годишник од Тетово, кој бил со неколку другари, физички бил нападнат од непознато лице кое било со група од повеќе други лица. Малолетникот бил удрен по грбот, по што лицата побегнале. Оштетено е изложно стакло на занаетчиски дуќан и патничко возило сопственост на А.М.(27) од Тетово. СВР Тетово презема мерки за расчистување наслучајот.

На 23.11.2018 година полицијата поднесе кривични пријави против 14 лица, меѓу кои и еден малолетник за насилствата предизвикани на 02.11 од навивачките групи Војводи и Балисти
Повеќе податоци
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Насилство

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Физички нападнато лице на ул. Црногорска во Ѓорче Петров

13:41 Oct 16, 2018

Ѓорче Петров, Скопје, Македонија, 0 Kms

Тепачка на автобуска постојка кај ЕТУЦ „Михајло Пупин“

13:36 Oct 09, 2018

Маџари, Скопје, Република Македонија, 0 Kms

Разбојништво над мигрант од Иран

13:39 Oct 15, 2018

Куманово, Македонија, 0 Kms

Тепачка во автобус на ЈСП кај Чучер Сандево

13:43 Oct 19, 2018

Чучер Сандево, Скопје, Република Македонија, 0 Kms

Закани преку Твитер

13:44 Oct 19, 2018

Струмица, Република Македонија, 0 Kms