Верифицирано

Навивачи на Балисти демолирале низ Тетово

22:03 Nov 4 2018 Тетово, Македонија

Опис
04.11.2018
На 4 ноември, во периодот од 12 до 15 часот во Тетово, пред почетокот на натпреварот меѓу фудбалскиот клуб „Шкендија“ од Тетово и фудбалскиот клуб „Шкупи“ од Скопје, другите шестмина тетовци заедно со малолетникот од Требош, движејќи се низ повеќе улици, извикувале навредливи пароли, а пред угостителски објект на улицата Борис Кидрич како дел од навивачката група „Балисти“, пријавените фрлале со камења и стаклени шишиња кон терасата на објектот.
За трите настани тетовската полиција поднела кривични пријави против 14 лица од кои 7 припадници на Балисти и 7 припадници на Војводи.
Повеќе податоци
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Уништување на имот

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0